TeamNL

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie; Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! TeamNL-topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. 

Excelleren

Excelleren zit in elke keuze die we maken om onze ambities te realiseren. Elke dag beter en sterker worden. Grenzen verleggen. Jezelf overtreffen. De wereld veroveren. Wij streven naar het hoogst haalbare. Naar de beste versie van onszelf. Daar geven we alles voor. Onderweg naar die ene dag, dat ene moment, dat alles klopt. De perfecte wedstrijd.

Respect

Binnen de lijnen, in het bad, op het veld, de mat of de baan, daar gaan we de strijd aan en maken we de wedstrijd hard. Daar spreekt de waarheid en wint de beste. We strijden op waardige wijze. Zo winnen we. Zo verliezen we. Met respect voor de regels, officials, tegenstander en elkaar. Alleen zo willen we de allerbeste worden. Dat stralen we uit en laten we zien, ook als het moeilijk wordt.

Samen

TeamNL zijn we samen; sporters, coaches en staf. Samen is onze route naar succes. Samen is geven en nemen. Erkennen en waarderen. Samen is voor elkaar in de wind rijden. Maar ook elkaar uitdagen, scherp houden, aanspreken, troosten, inspireren. Samen is elkaar beter en sterker maken. Zo help ik jou aan een medaille. En jij mij.