Reisvoorbereiding topsporters

Goed voorbereid op reis geeft rust

Goed voorbereid op reis gaan geeft rust. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft daarom een presentatie gemaakt waar wij sport specifieke informatie aan hebben toegevoegd. Hierbij is input verwerkt van een groot aantal partijen, zoals ATP, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, Interpolis en de Koninklijke Marechaussee.

In het document Optimale reisvoorbereiding is de rol van het ministerie van Buitenlandse Zaken goed weergegeven: wat kunnen zij wel of niet betekenen, hoe kun je zien welke gebieden veilig zijn, hoe kun je je registreren voordat je op reis gaat en nog veel meer

Ook komen zaken aan de orde rondom verzekeringen, reizen met een tweede paspoort of nooddocument, het meenemen van medicijnen op reis en vele andere zaken. Vanuit het document kan eenvoudig worden doorgeklikt naar de voor jou relevante informatie. 

Reisadvies 

Als je reisadviezen nodig heb, kun je gebruikmaken van de 24/7 BZ Informatieservice.
Je kunt je hier aanmelden voor de 24/7 BZ Informatieservice.

Afspraken Buitenlandse Zaken en TeamNL

  • Bij een probleem in buitenland staat zelfredzaamheid voorop;
  • Kan je het zelf niet oplossen, neem dan contact op met de ambassade
  • Kom je er niet uit samen met de ambassade, neem contact op met het noodnummer van Buitenlandse Zaken, +31 247 247 247
  • Is er nog steeds geen oplossing, laat jouw technisch directeur contact opnemen met Els van Kernebeek van TeamNL (+316 53646927).
  • Is het probleem niet op te lossen tussen de sporter en TeamNL dan neemt laatstgenoemde contact op met Buitenlandse Zaken.
  • Bij een multidisciplinair topsportevenement als OS, PS, European Games en diverse jeugdevenementen, kunnen andere procedures gelden. Deze worden voor het betreffende evenement bekendgemaakt.