TeamNL Experts: Strength & Conditioning

De fysiek trainers (strength & conditioning specialisten) van TeamNL ontwikkelen en begeleiden trainingsprogramma’s van topsporters en talenten op het gebied van kracht, power, snelheid, beweeglijkheid, stabiliteit en conditie. Zij doen dit in nauw overleg met de coaches en met andere experts zoals sportartsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Iedere sport heeft andere vereisten en vraagt om andere fysieke training. De trainingen worden dan ook op maat ontwikkeld; per sport en afgestemd op het individu. Zo is voor BMX en baanwielrennen het verbeteren van de startkracht een belangrijk doel, voor hockey zal de focus meer liggen op snelheid en beweeglijkheid.

Ook het voorkomen van blessures krijgt uitgebreid aandacht door middel van speciale oefenstof en door de belastbaarheid van de sporters te vergroten. Met speciale apparatuur kan de fysiek trainer tijdens de trainingen en ook tijdens wedstrijden parameters meten zoals streksnelheid, sprintsnelheid, hartslag, afgelegde afstand en de- en acceleratie.

Op basis van deze gegevens worden de trainingen vervolgens weer aangepast. Fysiek trainers begeleiden afhankelijk van het programma, twee tot zes trainingen per week en zijn daarmee volledig geïntegreerd in het begeleidingsteam van de sport.