Eenvoudig gesteld streven coaches naar medailles, wetenschappers naar publicaties. Om die kloof te dichten staan we met TeamNL Sport Science klaar voor de Nederlandse topsport. We werken onder zowel aan het ontsluiten van wetenschap als het bevorderen van relevant onderzoek. Het doel is altijd om sporters en coaches te ondersteunen bij het leveren van excellente prestaties.

TeamNL is geen wetenschapsinstituut, maar een sportorganisatie. Weliswaar hebben we een aantal experts aan boord, maar voor veel activiteiten werken we samen met externe kennispartijen. We zien het als onze taak om enerzijds te verwoorden waar de topsportpraktijk behoefte aan heeft, anderzijds vooral om bruikbare kennis op effectieve wijze naar topsportprogramma’s te brengen.

Dit doen we onder andere door onze experts toegang te geven tot wetenschappelijke publicaties. Dit is voor veel van onze experts van groot belang. In samenwerking met Kenniscentrum Sport faciliteren we die toegang voor de TeamNL experts verbonden aan topsportprogramma’s. Daarnaast is TeamNL één van de founding fathers en consortiumpartners van Topsport Topics, wetenschappelijk kenniscentrum en helpdesk voor bondscoaches.