TeamNL Talentdagen

Heb jij het in je?

De reis van een talentvolle sporter richting topsport verloopt voor iedere sporter anders. Eén van de manieren richting topsport is via zij-instroom. Dit wordt door NOC*NSF en de sportbonden gefaciliteerd door de TeamNL Talentdagen.

NOC*NSF en de sportbonden zijn daarom in 2009 gestart met de organisatie van de TeamNL Talentdagen (voorheen NOC*NSF Talentdag) voor paralympische sporten en in 2014 met de TeamNL Talentdag voor olympische sporten. Het is voor een aantal sporten namelijk nog steeds mogelijk om op latere leeftijd te beginnen en om na de juiste omgeving, begeleiding en training mee te kunnen strijden voor podiumplaatsen op toonaangevende mondiale seniorenevenementen, zoals de Olympische of Paralympische Spelen. Het gaat hierbij veelal om laat-specialisatie sporten of sporten (of posities binnen sporten) waarbij een specifiek onderscheidend kenmerk vereist is (zoals bijvoorbeeld lengte of omwentelingssnelheid op de fiets).

De TeamNL Talentdagen worden jaarlijks georganiseerd. Echter vanwege COVID-19 zullen er in 2021 geen nationale TeamNL Talentdagen plaatsvinden.

Je kunt je daarentegen wel aanmelden om op de hoogte te worden gehouden of voor de sportspecifieke talentdag van triatlon (profiel uithoudingsvermogen) of basketbal (profiel lang en sterk). Je ontvangt dan van ons bericht zodra we meer informatie hebben over de TeamNL Talentdag van volgend jaar of over de sportspecifieke talentdag van triatlon of basketbal. Voor Paralympische sporten kun je je aanmelden voor 1-op-1 matching.