Hoe ziet een Paralympische Talentdag eruit?

De TeamNL Paralympische Talentdag is allereerst een hele leuke, sportieve en inspirerende dag!

Deze dag is voor sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke, visuele of intellectuele beperking. Aan de hand van het aanmeldformulier wordt zo goed mogelijk vooraf al ingeschat of een sporter kansrijk is om in te stromen in een Paralympisch topsport- of opleidingsprogramma. Classificatie is een belangrijke factor die hierin wordt meegenomen.

Tijdens de Paralympische Talentdag wordt er gekeken of een sporter potentieel talentvol is voor een bepaalde sport. Iedere sporter krijgt een persoonlijk dagprogramma. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een testronde (snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie), een vaardighedenronde (rolstoelvaardigheden of loopvaardigheden), een gespreksronde (voor ouders/begeleiders) en één of meerdere sportrondes.  

Er zijn op de Paralympische Talentdag meerdere experts aanwezig die jou zo goed mogelijk gaan helpen om de rondes uit te voeren en jou van advies te voorzien. Dit zijn naast de medewerkers van TeamNL ook een aantal coaches, wetenschappers en classifiers. Aan het eind van de dag gaan al deze experts met elkaar overleggen. Samen maken zij voor iedere deelnemer een topsportadvies op maat. Dit topsportadvies krijgt de sporter na afloop per mail thuisgestuurd.

Jouw persoonlijke topsportadvies kan de basis zijn voor een volgende stap. Staat er bijvoorbeeld dat jij kansrijk bent voor een bepaalde sport? Dan brengen wij jou in contact met de sportbond en bondscoach of talentcoach.

Zestig deelnemers aan twaalfde Paralympische Talentdag

Zestig deelnemers aan twaalfde Paralympische Talentdag

lees meer