Wat is een lokaal sportplatform?

Lokale bundeling, sportraad, kerngroep, platform, koepel, federatie, stichting, sportnetwerk, sportpunt. Allemaal termen die aangeven dat ze de lokale vertegenwoordiging zijn van de gezamenlijke sport. Wij hanteren de term lokaal sportplatform. Zo'n sportplatform is een stevige gesprekspartner voor de gemeente, doordat zij het belang van de clubs op tafel legt. Deze lokale samenwerking komt ten goede aan het versterken van clubs en bij de borging van de sportakkoorden. Hoe meer sportplatformen, hoe beter voor de sport.

De waarde van deze lokale sportplatformen in het brede sportlandschap wordt steeds bekender. Om deze tendens nog meer kracht bij te zetten, vinden wij het belangrijk om begeleiding te bieden aan huidige sportplatformen om zich te versterken of om nieuwe platformen helpen zich op te richten. Die begeleiding is nu mogelijk vanuit het lokale Sportakkoord. Hierdoor ontstaat er een duurzame verlenging van de samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder die met de sportbonden.

Handboek Lokale Sportplatformen

Benieuwd naar meer info over lokale sportplatformen? Of ben je al betrokken bij een platform en heb je daar concrete hulp bij nodig?

Let op: De tool werkt nog niet optimaal op mobiele apparaten - open je de tool op je mobiele telefoon of een tablet, houd die dan in horizontale stand.  

Contact

Voor meer informatie over Lokale sportraden kun je contact opnemen met Heleen Moes:

Heleen Moes

Heleen Moes

heleen.moes@nocnsf.nl