Op 17 mei maakt de Nederlandse Loterij (NLO) de hoogte van de afdracht over 2021 bekend. Dit is het moment om extra aandacht te geven aan de maatschappelijke rol van NLO en dit te vieren met onze belangrijkste stakeholders.

In dit bericht staat meer informatie over hoe de NLO over de afdracht gaat communiceren en waar zij onze hulp kunnen gebruiken, zodat we samen het belang voelbaar kunnen maken.

Wat gaat er gebeuren op 17 mei

  • Event: 17 mei; Een feestelijk evenement waar we onze afdracht bekendmaken en vieren.
  • Social video: We hebben een video gemaakt voor onze beneficianten, waarin onze ambassadeurs de cheque doorgeven aan elkaar.
  • Spel voor spelers: Een spel waarbij onze spelers een bedrag voor zichzelf kunnen winnen en een bedrag kunnen doorgeven aan een sportvereniging of goed doel.

Dit doen we door het construct ‘Nederlandse Loterij Geeft Door’:

Social video - voor sportbonden en goede doelen
Dit jaar maken we een video waarin onze ambassadeurs de cheques doorgeven. Er is een video ontwikkeld met de totale hoogte van de afdracht die over 2021 door alle sportbonden binnen NOS NSF is ontvangen. We willen jullie vragen om op jullie eigen kanalen de afdrachtscommunicatie samen zo impactvol en persoonlijk mogelijk neer te zetten.

Wat we concreet vragen:

1. Delen van de video en begeleidende copy die jullie uiterlijk 15 mei om 17.00 uur ontvangen.

  • Kanalen: Instagram, Facebook & Twitter
  • Publicatie: 17 mei – na 17.30 uur

2. Delen van een foto van de cheque.
Op het evenement is er de mogelijkheid om een leuke foto te maken met jullie cheque. We zouden het heel leuk vinden als jullie deze willen delen.

  • Kanalen: LinkedIn
  • Publicatie: op of na het evenement

Spel voor spelers – winactie Nederlandse Loterij Geeft Door
Van 3 mei tot en met 15 mei kunnen spelers meespelen met een spel. De winnaars krijgen € 5.000 en mogen € 5.000 doorgeven aan een sportvereniging of sportclub. Een leuke actie voor jullie leden waarmee ze ook de sportclub of goede doel ondersteunen. Stuur de actie rond om de kansen voor jouw sportclub of goede doel te vergroten. Meespelen met de quiz kan vanaf 3 mei op https://afdracht.nederlandseloterij.nl. 

Wij kijken uit naar een geslaagd afdrachtevenement en alle aandacht daaromheen!