Reacties van NOC*NSF, Atletencommissie, NL Sporter en zaakwaarnemers

Reacties van NOC*NSF, Atletencommissie, NL Sporter en zaakwaarnemers

Reacties van NOC*NSF, Atletencommissie, NL Sporter en zaakwaarnemers

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF: “We hebben een goed evenwicht gevonden tussen het gezamenlijke belang van de gehele Nederlandse en internationale topsport en de individuele wensen van onze sporters en sportbonden. Dit is een voorbeeld van het combineren van het individuele belang van een sporter met de solidariteit die onze sporters ook hoog in het vaandel hebben staan. Dat is een groot compliment aan alle betrokkenen.”

Adam Bakker, directeur van NL Sporter, prijst de goede samenwerking tussen de betrokken partijen: “Dat is bijzonder. Ik ken geen ander land waar deze partijen zo met elkaar samenwerken. Dat heeft echt tot meer mogelijkheden geleid voor de sporters en hun privésponsors tijdens de Spelen.”

Dille Rikkert van sportmarketingbureau House of Sports is namens de zaakwaarnemers ook enthousiast: “De vernieuwde Rule 40 gaat sporters en sponsoren aanzienlijk meer marketingmogelijkheden bieden tijdens de Spelen. Het geeft sporters meer rechten om commerciële kansen te kunnen benutten. Dit is een positieve stap die past bij deze tijd.”

Daar sluit olympisch baanwielrenner Jeffrey Hoogland zich bij aan: “De aanpassing van Rule 40 geeft ons als sporters de mogelijkheid om ook tijdens de Olympische Spelen van waarde te zijn voor alle partijen die bijdragen aan de financiering van onze olympische ambities.”

Namens de Atletencommissie laat Hinkelien Schreuder weten dat zij bij het tot stand komen van de nieuwe invulling van Rule 40 de belangen van alle topsporters heeft meegenomen: “Dat was niet altijd makkelijk. Maar voorop staat dat de rechten van de sporters altijd gerespecteerd worden.”

Bekijk meer

-> Rule 40

-> Wat is Rule 40?

-> Praktische tips