Club van het Jaar

Jouw club in de spotlight!

Met de verkiezing Club van het Jaar laat je zien hoe trots je bent op de veerkracht die jouw club toont. De winnende club wint naast de felbegeerde titel een masterclass, een professionele promovideo van jouw club en komt in alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Ontmoetingsplaatsen waar mensen met elkaar sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom zijn deze clubs zo belangrijk. Daarom organiseren jaarlijks NOC*NSF, AD.nl, LKCA, Kunstbende en Rabobank de verkiezing Club van het Jaar om zo het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Aan de verkiezing van 2021 deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee en zijn 152.000 stemmen uitgebracht.

Winnaars verkiezing 'Club van het Jaar 2021'

Voetbalclub WDZ Bocholtz uit Bocholtz en Triple ThreaT uit Haarlem zijn uitgeroepen tot ‘Club van het Jaar 2021’ in de categorie sport en cultuur. Zij kregen de prijs overhandigd door Erben Wennemars en Typhoon tijdens een feestelijke Awarduitreiking in TivoliVredenburg. De 3e editie van de verkiezing kenmerkt zich door veerkracht. Ondanks de impact van corona zetten diverse clubs hun beste beentje voor en maakten met inspirerende initiatieven het verschil.

WDZ Bocholtz Club Vh Jaar 2021 Rabo Club Support Floris Heuer

WDZ Bocholtz Club van het Jaar categorie sport (foto Floris Heuer)

Club van het Jaar 2022

Alle sport- en cultuurclubs die in Nederland als vereniging of stichting staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen meedoen aan de verkiezing. Sportclubs moeten ook aangesloten zijn bij een landelijke sportbond die op haar beurt weer is aangesloten bij NOC*NSF. Voor cultuurclubs (verenigingen, stichtingen of groepen) geldt dat hun kerntaak zich richt op het bieden van activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening in de vrije tijd, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Clubs die zich met name richten op de organisatie van een terugkerend of eenmalig evenement zijn uitgesloten van deelname. 

Houd deze website in de gaten voor de verkiezing Club van het Jaar 2022!