Sporters helpen gezonder te leven én beter te presteren

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen en daarmee helpen met een gezondere leefstijl. Zo maakt Jumbo onder meer haar huismerkproducten steeds gezonder en is er volop aandacht en inspiratie voor het eten van voldoende groenten en fruit. Sporters helpen gezonder te leven én beter te presteren. Dat is het doel van de verregaande samenwerking die Jumbo Supermarkten en NOC*NSF met elkaar aangaan op het gebied van gezonde voeding en sport.

Een gezonde sportomgeving creëren met de Jumbo Foodcamp

Met Foodcamp willen Jumbo en NOC*NSF trainers, coaches, kantinemedewerkers en bestuurders van sportclubs ondersteunen bij het creëren van een gezonde sportomgeving. Zodat hun sporters bewuster omgaan met voeding voor, tijdens en na het sporten. Dus óók wat sporters thuis, op school of op hun werk eten vóórdat ze gaan trainen of juist daarna.

Lees hier hoe je mee kunt doen aan een Jumbo Foodcamp bij jou in de buurt

Kennis delen over juiste voeding op het juiste moment met lokale sportverenigingen

"We voegen Foodcamp toe aan onze leerprogramma’s, omdat we ervan overtuigd zijn dat deze kennis zeer waardevol is voor lokale sportverenigingen. We leren trainers al meer over onderwerpen als coachen, bewegen en psychologie. Daar voegen we nu het zeer belangrijke aspect voeding aan toe. Met dit nieuwe programma willen we sporters nog meer sportplezier laten beleven door hen beter te adviseren over de juiste voeding op het juiste moment."

Marc van der Tweel, algemeen directeur bij NOC*NSF

Investeren in het opleiden van talent

Nederland is een fantastisch wielerland. Om in de toekomst oranjesucces te blijven boeken, bundelen NOC*NSF, KNWU en Team Jumbo-Visma de krachten met het gezamenlijke programma CyclingClassNL. Het programma biedt een wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor Nederlands grootste wielertalenten. Dagelijks begeleiden Talent Coaches de junioren op het gebied van fysieke en persoonlijke ontwikkeling en voeding. Hierbij ligt de focus bruggen slaan tussen de breedte- en topsport voor junioren. Want juist binnen deze groep valt er winst te behalen in het maximaliseren van de ontwikkeling van talent.

Bekijk de website van CyclingClassNL

Foodcoach-app maakt het eetpatroon een tikkie gezonder!

Sporters in kleine stapjes helpen naar een gezonder eetpatroon. Met behulp van NOC*NSF voedingsdeskundige ontwikkelde Jumbo, de Jumbo Foodcoach-app. Een mooi initiatief om klanten, topsporters en amateursporters te helpen met het maken van bewuste, verantwoorde en lekkere voedingskeuzes.

Lees meer over Jumbo Foodcoach

Helpen om gezond eten en bewegen nog leuker te maken

"Met deze prachtige samenwerking onderstrepen we onze ambitie om iedereen te helpen met een gezondere levensstijl. Samen met NOC*NSF kunnen we onze kennis over sport en voeding met sportverenigingen in heel Nederland delen en gezond eten en bewegen nog leuker maken."

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO bij Jumbo

 

Ook Domeinpartner worden? Kom praten over de mogelijkheden!