NOC*NSF Oekraïne Beijing 2022 IOC

NOC*NSF roept sportorganisaties op Rusland en Belarus te weren van sportveld

1 maart 2022
NOC*NSF roept sportorganisaties op Rusland en Belarus te weren van sportveld

NOC*NSF spreekt zijn afschuw uit over de inval in Oekraïne en veroordeelt het brute geweld dat daarbij wordt gebruikt. Oekraïne en zijn inwoners verdienen alle steun, ook van de sportwereld.  

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept internationale sportorganisaties op om Rusland en Belarus vertegenwoordigende deelnemers vanaf heden niet uit te nodigen of toe te laten op internationale sportwedstrijden. Deze oproep volgt op eerdere besluiten en adviezen van het IOC om geen internationale wedstrijden meer in Rusland of Belarus te organiseren

Oproep aan sportorganisaties

NOC*NSF onderschrijft deze oproepen van het IOC. We roepen onze aangesloten sportorganisaties op om bij de eigen internationale sportorganisaties aan te dringen op het verplaatsen van nu nog in Rusland of Belarus geplande sportwedstrijden en Rusland of Belarus vertegenwoordigende sporters en sportteams niet uit te nodigen of toe te laten op door hen georganiseerde sportevenementen elders.

Deel dit artikel op social media: