Topsport Coronavirus en sport Tokyo 2020

BioNTech/Pfizer stelt vaccins beschikbaar aan alle olympische en paralympische teams

6 mei 2021
BioNTech/Pfizer stelt vaccins beschikbaar aan alle olympische en paralympische teams

Het IOC meldde vandaag dat zij samen met BioNTech/Pfizer kosteloos Covid-19-vaccins ter beschikking stellen aan alle teams die deelnemen aan de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio deze zomer.

De vaccins zijn niet alleen beschikbaar voor alle sporters, ook begeleiding, staf en internationale officials uit deelnemende landen, zoals scheidsrechters en juryleden, kunnen met de vaccins worden ingeënt.

De mededeling van het IOC is goed nieuws volgens Maurits Hendriks, technisch directeur bij NOC*NSF. ‘’Dit is een mooi middel om de Spelen veiliger te laten plaatsvinden. En dat sporters uit alle landen toegang krijgen tot een vaccin past in de olympische gedachte. Het maakt het voor ieder land mogelijk om met een volledig gevaccineerd team deel te nemen aan de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Daarbij hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van de vaccinaties die alle landen zelf al ter beschikking hebben. En op deze manier zijn onze TeamNL’ers en de Japanse bevolking straks beter beschermd.’’

In Nederland is inmiddels al een start gemaakt met het vaccineren van topsporters die naar de Olympische of Paralympische Spelen gaan.

Deel dit artikel op social media: