Wat is de Nationale Sportweek?

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport. 

Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk. Elke Nederlander de sportclub of sport die bij hem of haar past & elke buurt een open club, dat is het doel van sportpromotie. Dit houdt in zo veel mogelijk mensen in Nederland duurzaam aan het sporten en sportief bewegen te krijgen op een manier die bij hem of haar past. Daarom organiseren we de NOC*NSF  Nationale Sportweek al 19 jaar! 

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen.

Honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. Afgelopen editie waren dit Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad  en Nieuwegein.

Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Wil jij als allereerste op de hoogte zijn van de datum van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022? Schrijf je dan nu in voor de save the date

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.