Veelgestelde vragen

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag

Op deze Sport Support-pagina regel je simpel en zelf een antwoord op al je vragen rondom de Nationale Sportweek. Je vindt hier vragen & antwoorden en doorverwijzingen naar de juiste informatie! Je kunt ook altijd een vraag stellen via onze chat of zoeken tussen veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen:

  • De Nationale Sportweek is van 18 tot en met 27 september 2020 

  • Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 18 tot en met 27 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. 

   De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

  • Het thema is ook dit jaar weer Sport doet iets met je! Gebruik de hashtag #sportdoetietsmetje en #BeActive wanneer je jouw #sportdoetietsmet je moment online deelt of activiteiten online promoot. Heb je zelf ook al laten weten wat sport met je doet via https://nationalesportweek.nl/wat-doet-sport-met-jou

  • Als gemeente ben je een belangrijke schakel voor de lokale sportweek. Heb je plannen voor dit jaar en doe je actief mee? Meld je dan hier! aan. Zo zijn wij op de hoogte van de deelname en ontvang je als gemeente belangrijke updates en krijg je toegang tot de communicatie toolkit. 

  • Als sportbond kan je meedoen door je aan te melden op deze pagina. Voor ons is het belangrijk dat wij weten dat je mee doet, want wij kunnen je daarna faciliteren. Zo krijg je als eerste toegang krijgt tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan verspreiden onder aangesloten sportclubs voor extra activatie. 

  • Als sportclub is de NSW een landelijk uitgangbord waarbij jij kan aansluiten. Dat doe je door je via deze pagina aan te melden. Na inschrijving krijg je als eerste toegang tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

  • Een host city werkt samen met NOC*NSF. Samen brengen wij de NOC*NSF Nationale sportweek 2020 in beeld. Dit jaar zijn Emmen, Eindhoven en Nieuwgein de trotse NSW 2020 hostcities.

  • NOC*NSF organiseert zelf geen activiteiten. Wij nemen de faciliterende rol in voor gemeenten, sportbonden en clubs en creëren met de landelijke campagne de aandacht voor de sportweek. Heb je een geweldig idee dan kan je het beste terecht bij je eigen gemeente, sportbond of een sportvereniging bij jou in de buurt. Zij kijken graag naar passende samenwerking om het idee uit te werken.

  • Vanaf 10 augustus staat de promotietoolkit online. Hier kan je als gemeente, sportclub of sportbond je eigen promotiemateriaal maken. Denk hierbij aan flyers, folders en social media headers en posts. Hiervoor dien je aan te melden via de pagina doe mee. Op deze manier krijg jij toegang via een link in je mailbox.

  • Bekijk hoe jij mee kan doen als school op deze pagina!

  • Het sportambassadeurelftal helpt ons om de sport en sportweek thema’s te promoten en iedereen te inspireren in beweging te komen tijdens de sportweek. Daarmee willen we laten zien dat sport leuk, toegankelijk, belangrijk en voor elke leeftijd is. Het elftal bestaat grotendeels uit topsporters, zij hebben naast hun rol als ambassadeur ook hun topsportprogramma te volgen. We kunnen daarom niet ingaan op verzoeken om een sportambassadeur in te zetten..

  • Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de NOC*NSF Nationale Sportweek kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Ben je benieuwd wat er allemaal op social media gebeurd? Volg ons dan op InstagramFacebook en Twitter via het NOC*NSF account.