Nederlandse Loterij

Sport geeft je energie. Maakt je gelukkiger. Geeft zelfvertrouwen en haalt ’t beste in je naar boven. Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport is veel meer dan dat! Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten.

Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Nederlandse Loterij steunt jaarlijks met een groot deel van haar opbrengst via NOC*NSF de Nederlandse amateur-, top- en gehandicapten sport.

Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie: Nederland gelukkiger en gezonder maken. Samen heel veel mensen laten winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij ook miljoenen in de Nederlandse sport en achttien goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. De missie van Nederlandse Loterij: bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Mede daarom participeert het bedrijf al jarenlang in de NOC*NSF Nationale Sportweek. Dat doet Nederlandse Loterij bewust, omdat het de sport in Nederland op alle niveaus wil omarmen. Van de topsport tot de amateurs en alles daartussen. De NOC*NSF Nationale Sportweek richt zich op alle niveaus en Nederlandse Loterij vindt het heel belangrijk dat ook echt iedereen de mogelijkheid krijgt om te sporten.