Sportcollege

Meld je aan voor het NOC*NSF Sportcollege!

Het allereerste NOC*NSF Sportcollege komt eraan. Meld je nu aan en doe mee met jouw klas van het middelbare onderwijs. 

Niemand minder dan Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof, Celeste Plak en Roy Meyer worden door Tessa Veldhuis, voormalig Nederlandse rugby sevens-international, aan de tand gevoeld. Zij bespreekt diverse onderwerpen met de topsporters, zoals persoonlijke ontwikkeling, omgaan met tegenslagen, het stellen van doelen en nog veel meer.

Meedoen is supereenvoudig!

1. Meld jouw klas aan via het inschrijfformulier
2. Ontvang direct per mail een toolkit met o.a. de video van het NOC*NSF Sportcollege en de bijbehorende handleiding.
3. Bekijk met jouw klas het Sportcollege.
4. Maak een foto of video tijdens het sportcollege, tag @nocnsf en gebruik de hashtags #sportcollege en #sportdoetietsmetje en win een inspiratiesessie van een topsporter in de klas! Plaats alleen foto’s of video’s als dit mag zonder de privacy van jouw leerlingen te schenden. Kun jij het niet online delen? Deel de foto of video via sara.sportweek@nocnsf.nl om alsnog kans te maken. We kiezen een winnaar zonder dit beeld online te delen.

Wanneer bekijk je het NOC*NSF Sportcollege?

Op woensdag 23 september, tijdens de Nationale Sportweek, is het Scholendag. Het is het leukste als jij op die dag samen met jouw klas meedoet aan het NOC*NSF Sportcollege. Past dat niet in je programma? Plan ‘m dan vooral op een andere dag in!

Tot wanneer kun je je inschrijven? 

Tot en met woensdag 23 september kun je je inschrijven. Je ontvangt na je inschrijving direct een e-mail met daarin de link naar de video van het Sportcollege.

Samen voor meer beweging

NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen door jongeren. Daarom organiseren we gezamenlijk het NOC*NSF Sportcollege, om de leerlingen te inspireren om met plezier te sporten en te bewegen.

Leuk feitje

Wist jij dat elk jaar op de laatste vrijdag van september de European School Sport Day (ESSD) van de Europese Sportweek wordt gehouden? In heel Europa staat sporten op school dan centraal.