Doe mee als sportclub

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en bewegen. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Schrijf je in en doe mee!

Iedere sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo zetten we samen sport én jouw vereniging op de kaart. Hoe? Door de sport een boost te geven. Schrijf je in, dan doe jij officieel mee met de sportweek en houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Na inschrijving krijg je eind juni de NOC*NSF Nationale Sportweek toolkit, met daarin inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

Stimuleer de sportdeelname

Een vitaal Nederland bereik je niet alleen: hoe meer sportclubs meedoen met de NOC*NSF Sportweek, hoe meer sporters we samen bereiken. Sluit aan bij de activiteiten vanuit de NOC*NSF Nationale Sportweek voor extra activatie. Wanneer je je inschrijft krijg je eind juni toegang tot de toolkit. In deze toolkit vind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om jouw sport te promoten tijdens de sportweek.

Organiseer sportactiviteit(en)

Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze uit tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek! Des te meer geluid, des te meer succes.

Vergeet niet altijd het sportbedrijf op de hoogte te stellen van georganiseerde activiteiten. Zij kunnen vaak ook nog extra ondersteuning bieden, of wellicht de sportbond. Wij hebben namelijk de sportbonden gevraagd of zij hun clubs in het zonnetje willen zetten tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Doe mee via social media

De beste ambassadeurs zijn natuurlijk jouw eigen leden, vrijwilligers en bestuurders. Vraag ze daarom of ze samen met jou de NOC*NSF Nationale Sportweek willen promoten! Deze toppers hebben samen een groot bereik en kunnen een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen.

Laat samen met je hele (sport) club via social media weten wat de sport(club) met jullie doet. Dat kan natuurlijk tijdens de sportweek, maar ook voorafgaand en daarna. Deel je mooiste sportmomenten met ons! Vergeet niet @nocnsf erin te taggen en gebruik de volgende hashtags:

  • #NSW2022
  • #BeActive
  • #sportdoetietsmetje

Laat je inspireren

Ter ere van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 lanceerden wij een digitale terugblik ‘Sport doet iets met je’. In dit digitale magazine lees je inspirerende verhalen van onze host cities, maar wordt er ook samen met sportclub AV Spirit teruggekeken op de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021.