Doe mee als sportbond

Sport inspireert, sport verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek! Wij willen dat iedereen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek  (16 tot en met 25 september) kan genieten van sport en bewegen. Help je ons mee door samen de sport te promoten? 

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Als sportbond aansluiten bij de NOC*NSF Sportweek? Schrijf je in, dan doet jouw bond officieel mee met de sportweek en houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten. Na inschrijving ontvang je eind juni de NOC*NSF Nationale Sportweek toolkit, met daarin inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan verspreiden onder aangesloten sportclubs voor extra activatie binnen jouw sportbond.

Activeren en inspireren

Een vitaal Nederland bereik je niet alleen: hoe groter het draagvlak onder sportclubs binnen jouw bond, hoe meer sporters we samen bereiken in de NOC*NSF Nationale Sportweek. Activeer dus ook hen om de sport in het zonnetje te zetten!

  • Hoe meer clubs meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer mensen kunnen sporten. Informeer sportclubs via jouw kanalen over de NOC*NSF Nationale Sportweek en daag hen uit meer Nederlanders aan het bewegen te krijgen. Neem het mee in de nieuwsbrief, zet het op jullie agenda en website.
  • Wanneer je je inschrijft krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkit vind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om jouw sport te promoten tijdens de sportweek.
  • Inspireer sportclubs activiteiten te organiseren en wees creatief! Denk aan activiteiten die ook nieuwe potentiële leden aantrekken.
  • Zet de sportclub in het zonnetje. Inventariseer of jullie clubs leuke ideeën hebben voor sportactiviteiten. De NOC*NSF Nationale Sportweek is natuurlijk hét moment om jullie clubs in de schijnwerpers te zetten. Kies er een aantal uit, bijvoorbeeld de clubs in de host cities van dit jaar of clubs die zich bezighouden met aangepast sporten. 

Doe mee op social media

Deel mooie sportmomenten van jullie sportclubs, zoals opleidingsdagen, open dagen en andere verhalen en of activiteiten. Roep clubs op om hun eigen #sportdoetietsmetje momenten te delen. Zo bereik je niet alleen nog meer mensen, maar maak je ook onderdeel uit van de landelijke campagne en inspireer je iedereen om jouw sport uit te proberen!  Vergeet niet @nocnsf erin te taggen en gebruik de volgende hashtags:

  • #NSW2022
  • #BeActive
  • #sportdoetietsmetje

Laat je inspireren

Ter ere van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 lanceerden wij een digitale terugblik ‘Sport doet iets met je’. In dit digitale magazine lees je inspirerende verhalen van onze host cities, maar wordt er ook samen met de Nederlandse Ski Vereniging teruggekeken op de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021.