Header Scholen

10 minuten 10 verschillende sporten

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren wij de 10@10 Challenge. Tijdens de 10@10 Challenge ontdekken kinderen in 10 minuten 10 verschillende sporten onder begeleiding van TeamNL-sporters. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg nog voor de zomer toegang tot de communicatietoolkit met daarin de 10@10 Challenge 

Leuk feitje

Wist jij dat elk jaar op de laatste vrijdag van september de European School Sport Day (ESSD) van de Europese Sportweek wordt gehouden? In heel Europa staat dan sporten op school centraal.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarom meedoen als school?

  • Leerlingen in beweging brengen.

  • Positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, niveau van fitheid en gezondheid.

  • Leuke activiteit voor de hele klas.

  • Toegang tot de campagne toolkit.

Nsw Article Header

Samen voor meer bewegen

Nederlandse kinderen bewegen steeds minder goed. Net iets meer dan de helft van de kinderen beweegt voldoende. Dat is te weinig. Sporten is niet alleen erg leuk en fijn is, het heeft ook een positief effect op motorische vaardigheden, fitheid en natuurlijk de gezondheid van kinderen. NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese Week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen bij kinderen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten rondom de Nationale Sportweek.