Jeugd Olympische Spelen van  Lausanne 2020

De derde editie van de Jeugd Olympische Winterspelen vindt van 9 tot en met 22 januari 2020 plaats in Lausanne. Ook Nederlandse jonge sporters – in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar – bereiden zich voor om met Talent TeamNL in Zwitserland in actie te mogen komen. Marianne Timmer is de chef de mission.

Talent TeamNL

Vijftien sporters hebben zich gekwalificeerd voor het toernooi in Zwitserland.

IJshockey

Meisjes 3-3

Sanne Claessens
Kimberley Collard
Iris van Houten
Roos Karst

Jongens 3-3

Ryan Kölgen
Corné van Stuijvenberg
Dylan Wesseling

Snowboarden

Melissa Peperkamp (freestyle)

Langebaanschaatsen

Myrthe de Boer
Isabel Grevelt
Remo Slotegraaf
Sebas Diniz

Shorttrack

Michelle Velzeboer
Diede van Oorschot
Jenning de Boo

Competitieschema

Overeenkomsten

Voor diegenen die straks op de YOG namens Nederland uitkomen gelden een aantal rechten en plichten. Voor het grootste deel komen die voort uit door IOC bepaalde regelgeving, o.a. vastgelegd in het Olympic Charter[1], aangevuld met regels die NOC*NSF stelt. De rechten en plichten zijn vastgelegd in de Overeenkomsten YOG Lausanne 2020 die NOC*NSF afsluit met de sportbonden, talentvolle sporters en begeleiders.

Belangrijk is dat iedereen tijdig op de hoogte is van wat wel en niet mag in aanloop, tijdens en na afloop van de YOG. In de Overeenkomsten wordt dit in een aantal hoofdstukken toegelicht. Het gaat om onderwerpen als doping, medische zaken, reis en verblijf, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen en commerciële regels. In drie bijlagen wordt respectievelijk (1) een samenvatting gegeven van de belangrijkste IOC-regels, (2) duidelijk omschreven waaraan de sportieve kleding moet voldoen en (3) wordt aangegeven wanneer voor, tijdens en na afloop van de YOG welke kleding moet worden gedragen.

De Overeenkomsten voor de YOG zijn gebaseerd op de Overeenkomst PyeongChang 2018, die tot stand gekomen is na diverse overleggen met de betrokken zomer- en wintersportbonden, NOC*NSF Atletencommissie, vakbond NL Sporter, een aantal zaakwaarnemers en inhoudelijk deskundigen.

Downloads:

hanneke.vanderpol@nocnsf.nl

026-4834400