Duurzame Sport 760

Data

Voor bonden die meer willen kunnen doen met data is er vanaf nu ondersteuning beschikbaar. Op basis van een behoefteonderzoek zijn verschillende vormen van ondersteuning ontwikkeld. Op deze pagina leggen we je uit welke vormen van ondersteuning er zijn en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Routekaart verduurzaming sport

De Routekaart Verduurzaming Sport is getekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, de provincies en het platform ondernemende sportaanbieders. Hierin staat hoe de sportsector haar ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk zal gaan brengen.

In deze video leggen we je in 1,5 minuut uit welke afspraken in de Routekaart zijn vastgelegd.

Voetballertjes 800X400 ANP 409972450

Sport NL Groen

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Alle sportclubs, maar ook gemeenten krijgen gratis advies van energiecoaches over hoe ze hun sportaccommodaties kunnen verduurzamen.

Behalve duurzaamheidsadvies, kunnen sportclubs informatie krijgen over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Clubs kunnen vervolgens zelf kiezen hoe ze willen verduurzamen en met welke partijen.

naar de gratis verduurzamingstool