TeamNL | Topsportstatus

Wie komt er in aanmerking voor een topsportstatus

Sporters die actief zijn binnen fulltime seniorenprogramma’s met topsportfinanciering kunnen in aanmerking komen voor een A-, selectie- of HP-status. Deze programma’s zijn te vinden op onderstaande lijst.

Verplichte e-learning

Staat jouw topsportprogramma niet op de hierboven te downloaden lijst dan kom je mogelijk in aanmerking voor een bondsstatus na een mondiale top-16 prestatie. Deze topsportstatus wordt toegekend door jouw sportbond.

De vier mogelijke topsportstatussen op een rij

Lees hier  meer over een A-status

Lees hier  meer over een HP-status

Lees hier  meer over een selectiestatus

Lees hier  meer over een bondsstatus

Lees hier meer over talentvoorzieningen

Hoe behaal ik een topsportstatus 

Het Statusreglement Topsporters beschrijft de procedure en criteria op basis waarvan een topsporter een status kan verkrijgen. Alleen NOC*NSF kan aan topsporters een status verlenen. Hoewel de status aan individuele sporters wordt verleend, is de procedure die gevolgd moet worden om een status te krijgen er één tussen NOC*NSF en de bond.

Dit zijn de belangrijkste punten van het Statusreglement Topsporters die je moet weten:

  • NOC*NSF en jouw bond hebben vastgelegd wat het maximum aantal topsporters is per topsportprogramma. Dit maximum is het aantal A-, selectie- en HP-statussen gezamenlijk.
  • Het voltooien van de E-learning voor topsporters is een voorwaarde voor het verkrijgen of verlengen van een status.
  • Als topsporter hou jij je aan de spelregels van jouw sport. Wij verwachten dat je je ook buiten het sportveld, de sporthal of het zwembad houdt aan de TeamNL-waarden excelleren, respect en samen. Kijk hier voor meer informatie over onze gedragsregels.

Maatwerkbesluit

Via een maatwerkbesluit kan je in aanmerking komen voor een A-, selectie- of HP-status. De voorwaarde hiervoor is dat je actief bent binnen een erkende topsportdiscipline. 

Vragen? Neem contact op met Athlete Services.

Vragen? Neem contact op met Athlete Services.

athleteservices@nocnsf.nl

026-4834400