Duurzame Sport 760

Duurzame en toegankelijke sportomgeving

Om alle inwoners van Nederland een leven lang te kunnen laten sporten en bewegen hebben we beschikbare, toegankelijke, betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle sportruimte nodig die voldoet aan de vraag en de behoefte van de sporters. De waardering en de perceptie van de sporter vinden we hierbij van belang.

De sportomgeving wordt dit moment gewaardeerd met een 7,8 gemiddeld. Dit is gebaseerd om een meting van 2016 t/m maart 2020. Een verdieping op grond van de beschikbaarheid, toegankelijkheid, betaalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit van de sportomgeving wordt op dit moment nog niet gemeten. Hiervoor ontwikkelen we een monitor.

Routekaart verduurzaming sport

De Routekaart Verduurzaming Sport is getekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, de provincies en het platform ondernemende sportaanbieders. Hierin staat hoe de sportsector haar ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk zal gaan brengen.

In deze video leggen we je in 1,5 minuut uit welke afspraken in de Routekaart zijn vastgelegd.

Voetballertjes 800X400 ANP 409972450

Sport NL Groen

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Alle sportclubs, maar ook gemeenten krijgen gratis advies van energiecoaches over hoe ze hun sportaccommodaties kunnen verduurzamen.

Behalve duurzaamheidsadvies, kunnen sportclubs informatie krijgen over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Clubs kunnen vervolgens zelf kiezen hoe ze willen verduurzamen en met welke partijen.

naar de gratis verduurzamingstool