Sportdeelname Duurzaamheid

Naar de sport gaan we voortaan Volle Bak

23 september 2024
Naar de sport gaan we voortaan Volle Bak

Naar de sport gaan we voortaan Volle Bak

Onder het motto ‘Samen sporten, samen rijden’ lanceert NOC*NSF de sportbrede variant van de campagne Volle Bak. Het origineel van deze campagne werd door de KNVB en Volkswagen ontwikkeld voor de voetbalsport. Vijf sportbonden sluiten zich hier nu bij aan. Met Volle Bak vragen we aandacht voor de klimaatimpact van ons reisgedrag en laten we zien dat samen rijden veel gezelliger is dan in je eentje op pad gaan naar de sportlocatie.

Samen rijden is leuker

Elke maand sporten 9,6 miljoen Nederlanders. Een indrukwekkend aantal dat we verder willen laten groeien. Want sport is de sleutel voor een sterk en vitaal Nederland. Daar zit ook een keerzijde aan. Want hoewel carpoolen in de sport al populair is, laat ook de reizende amateursporter een stevige CO2-footprint achter. Alleen al in de voetbalsport gaat het volgens cijfers van de KNVB jaarlijks om meer dan 50.000 ton CO2-uitstoot. Daar moeten én kunnen we iets aan doen. We gaan de positieve beweging van carpoolen voortzetten en Nederland aanmoedigen om duurzamer te reizen naar de sportlocatie. Samen sporten, samen rijden is voortaan het credo voor de hele sportsector. De campagne Volle Bak stuurt met humor en herkenbare alledaagse situaties aan op die gedragsverandering. Of je nu de ultieme teamspeler bent, of voor eigen succes gaat, samen rijden is veel leuker.

Voortaan gaan we Volle Bak naar de sport. Dat is beter voor het klimaat én veel gezelliger!

Samenwerking

De sportbrede campagne Volle Bak is ontwikkeld in opdracht van NOC*NSF, in samenwerking met KNVB en werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De sportbrede Volle Bak wordt gelanceerd door NOC*NSF in samenwerking met KNLTB, Atletiekunie, KNBB, KWBN en KNGU. NOC*NSF zet zich in om ook andere bonden deel te gaan laten nemen aan de campagne Volle Bak en daarnaast blijft KNVB de originele campagne Volle Bak inzetten om samen rijden te bevorderen.

Meer informatie over Volle Bak is te vinden via nocnsf.nl/vollebak

Deel dit artikel op social media: